Den kulinariske lykkefølelse, der afventer dig i restauranten ice Q 3.048 meter over havets overflade, kan du gøre dig ekstra fortjent til ved først at tage en tur på den stejle bjergsti ned til den krystalklare bjergsø Gaislacher See. Et smugkig gennem den futuristiske glasfacade, som ligger ved siden af bjergstationen har allerede har fascineret James Bond i "Spectre", og er selvfølgelig tilladt inden man træder ind i den prisvindende restaurant. Det førsteklasses kulinariske spisested har uhindret udsigt over utallige 3.000 meter høje bjergtoppe og en yderst stimulerende menu. Alt hvad Maître de Cuisine, Patrick Schnedl, fremtryller på tallerkenen, har allerede overbevist sin kollega Alexander Fankhauser, prisbelønnet kok fra Zillertal. "Køkkenet er rigtig godt," siger han. Sammen med den nærliggende James Bond oplevelsesverden "007 Elements" er ice Q et rigtigt højdepunkt.
Alpin vandretur
Udgangspunkt
Bjergstation Gaislachkogelbahn
Turmål
ice Q
Slutpunkt
Bjergstation Gaislachkogelbahn
Bjergkæde
Længde
1,9 km
samlet gangtid
2 t.
Karakteristika
- Vandretur med kørestol
- Cirkulær vandretur
Sværhedsgrad
mellemsvær (røde bjergveje)
Meter over havet
Højdeforskel opad 345 m
Højdermeter downhill 345 m
Fitness*
Teknik*
Bedste årstid
* Dette er retningslinjer og anbefalinger. Vær opmærksom på dit personlige niveau og de aktuelle vejrforhold. Visit Tirol kan ikke drages til ansvar for oplysningernes rigtighed.
Parkering
Gaislachkogelbahn dalstation
Beskrivelse af strækningen
Fra Sölden går det med svævebanen til Gaislachkogel. Startpunktet for den faktiske vandretur er bjergstationen. Derfra passerer du vandreturens destination, den glasagtige ice Q, og fortsætter derefter i sydøstlig retning over en først let skrånende højderyg. Efter mindre end 200 meter fører stien lidt længere til venstre og nu meget stejlere ned ad bakke. På en stenet, ubevokset overflade nærmer man sig hurtigt Gaislacher See søen, som betragtes som en af de smukkeste bjergsøer i den bageste del af Ötztal. Turen går tilbage til ice Q ad samme rute.