Apfelstrudel er en kage med en lang tradition og den findes i en del forskellige udformninger. Denne opskrift på Apfelstrudel stammer fra Cafe Hacker i Alpbachtal.
Dej:
440 g hvedemel
2 små eller 1 stort æg
60 g olie
Et nip slat
160 g lunkent vand
Fyld:
1200 g syrlige æbler
120 g sukker med et nip kanel
250 g rasp
smeltet smør
en håndfuld rosiner
rom
Tilberedning:
Mel, æg, olie, salt og lunkent vand blandes og æltes. Lad dejen hvile i mindst en halv time. Det mest optimale er dog lave dejen og lade den overnatte i køleskabet. Det gør den lettere at arbejde med. Tag dejen ud af køleskabet en halv time før du skal arbejde med den, så den får stuetemperatur.
Læg et viskestykke på bordet og strø det med mel. Nu skal du IKKE rulle dejen ud med en kagerulle, men i stedet ved at bruge dine hænder. Tryk dejen ud, så den har den rigtige størrelse og til den næsten er gennemsigtig - man skal kunne læse gennem dejen. Læg nu viskestykket under den øverste del af dejen.
Når du har tilpasset dejen til en ensartet firkantet form, pensler du den nederste halvdel af dejen med smeltet smør.
Det er bedst, hvis du på forhånd har skrællet æblerne og skåret dem i mindre stykker, raspen ristes i smør og køles af og rosinerne lægges i rom. Når alt er forberedt kommer du æbler, rasp, rosiner og sukker med kanel i en skål og blander det. Hele blandingen lægges på den øverste halvdel af dejen. Jo mere fyld jo bedre!!!
Nu ruller du dejen sammen ved hjælp af viskestykket. I bedste fald opløser den tynde dej sig inde mellem fyldet under bagningen. Til slut lægger du den sammenrullede Apfelstrudel i en bageform. PAS PÅ: Lad kanten være nederst når du bager, så bliver den fast. Til slut pensler du din Apfelstrudel med smeltet smør og bager den i 10 minutter ved 200 grader og dernæst 30 til 45 minutter med 180 grader i en forvarmet ovn.
Din Apfelstrudel er færdig, når der løber lidt æblesaft ud af den. Bagetiden afhænger nemlig af den valgte æblesort.