Gröstl er en traditionel østrigsk ret, der er lavet af kogte kartofler og stykker af oksekød eller svinekød, ristet med hakket løg i smør i en gryde. Retten er krydret med salt, peber, merian, kommen og persille. Fra gammel tid har man lavet denne ret af rester fra søndagsstegen. Gröstl serveres ofte med et spejlæg.
Ingredienser:
600 g kartofler
250 g oksekød i klump
40 g smør
Hakket persille
Olie
Oksebouillon
1 løg
salt og peber
Tilberedning:
De hakkede løg brunes i olien og oksekødet, der er skåret i strimler, brunes heri. Krydr med salt og peber, tilsæt en smule oksebouillion og lad det simre.
I mellemtiden koges kartoflerne, pil dem og skær dem i skiver når de er kølet af. Til sidst vendes kartoflerne i den varme olie og blandes med kødet. Smag til med salt.