Kaiserschmarren har faktisk et dansk navn - vi kalder dem for "Kejserpandekager" - og det er ikke uden grund: De er så lækre, at de er en kejser værdige. Prøv dem selv.
Ingredienser:
4 æg
80 g sukker
1 citron
Salt
1,25 dl mælk
150 g hvedemel
250 g kvark
2 spsk smør til bagning
Tilberedning:
Pisk æggeblommer med sukker, skal og saft fra en citron til det skummer.
Rør mælk, mel og lidt salt i. Til sidst vender du forsigtigt kvarken i. Del dejen i 3-4 portioner og steg dem gyldenbrune i en pande.
Zwetschgenröster:
400 g blommer
50 g sukker
3 dl rødvin
1 vanillestang
1 kanelstang
1 spsk maizena eller kartoffelmel
Tilberedning (4 pers.):
Vask blommerne, halver dem og fjern blommestenene. Lad sukkeret karamellisere til en gyldenbrun farve i en gryde, kom rødvin i og lad det koge ved middel varme indtil sukkeret er opløst. Tag vanillekornene ud af stangen og kom dem, kanelstangen og blommerne i gryden. Lad det koge i 5 minutter og server mens det er lunt.
Du kan give tyttebærmarmelade til i stedet for blommer.